Download Beinvloed anderen, begin bij jezelf (Dutch Edition) by Bert van Dijk PDF

Posted by

By Bert van Dijk

'Zo ben ik nu eenmaal! Veel mensen denken dat hun gedrag een colossal gegeven is. Niets is minder waar. Dit boek laat zien hoe je bewust kunt kiezen voor het meest effectieve gedrag, zodat u uw doelen beter bereikt.

Met het interactiemodel van de Roos van Leary leer je inzicht te krijgen in communicatieprocessen. De Roos van Leary is een schematische weergave van verschillende gedragsmogelijkheden en de uitwerking daarvan op anderen. Met veel oefeningen leer je voor bepaald gedrag te kiezen. Zo kun je elke situatie beheersen en krijgen wat je wilt, terwijl je toch de ander in zijn waarde laat.

Dit praktische version kun je toepassen op allerlei dagelijks voorkomende situaties, of het nu gaat om een moeizaam werkoverleg, een zakelijk clash of ruzie over de vakantiebestemming. Gewoon een kwestie van kiezen.

Bert van Dijk (1952) is coach, trainer en bedrijfsadviseur. Hij is sinds 1997 verbonden aan Schouten & Nelissen. Zijn specialismen zijn: leiderschap & administration, timemanagement en de Roos van Leary. Bij Thema publiceerde hij inmiddels meer dan 10 boeken waaonder 'De mythe van-serie' over irrationele gedachten en de RET, 'Bereiken wat je wilt' en 'Het grote beinvloedingsspel' (samen met Fenno Moes).

Show description

Read Online or Download Beinvloed anderen, begin bij jezelf (Dutch Edition) PDF

Best dutch ebooks books

De vernietiging van Prosper Morel (Dutch Edition)

Hooghartig rees het gebouw boven de oude stad uit, met een vanzelfsprekendheid, alsof het daar altijd gestaan had, alsof niet eerst de stad, maar eerst het gebouw er was once geweest. Bij de bouw van de megalomane wolkenkrabber IJ-Morgana aan het Amsterdamse Oosterdok ondervindt de wereldberoemde architect Remco Haak ernstige problemen.

Kenau (Dutch Edition)

Vrij naar de gelijknamige movie Haarlem, 1572. De stad wordt belegerd en langzaam uitgehongerd door de Spanjaarden. Kenau Simonsdochter Hasselaer, de (spreekwoordelijk geworden) vrouw uit één stuk en voor de duivel niet bang, roept zo n driehonderd vrouwen op het noodlot niet af te wachten, maar hun lot zelf in de hand te nemen.

De gifhouten bijbel (Dutch Edition)

Eind jaren vijftig trekt Nathan cost met zijn vrouw Orleanna en hun vier dochters naar een dorp in Congo om de bevolking tot het christendom te bekeren. De onderneming is van commence af aan gedoemd te mislukken. Het gezin is niet ingesteld op de harde, primitieve levensomstandigheden, en Nathans fanatisme en onbegrip voor zijn omgeving roepen gevaarlijke reacties over rooster af.

Max en Noor op de boerderij (Dutch Edition)

Een toegankelijke en herkenbare reeks voor peuters Maak kennis met Max en Noor! De herkenbare thema's en kleurrijke zoekprenten in deze boeken stimuleren de taal- en algemene ontwikkeling van jonge kinderen. Max en Noor maken een uitstap naar de boerderij. Het wordt een leuke dag. Ga je mee op zoek naar het verdwenen biggetje?

Additional info for Beinvloed anderen, begin bij jezelf (Dutch Edition)

Example text

Download PDF sample

Rated 4.96 of 5 – based on 36 votes