Download Alles moet weg (Dutch Edition) by Tom Lanoye PDF

Posted by

By Tom Lanoye

Tony Hanssen geeft de brui aan zijn kwakkelende studie in de rechten. Volgens hem wordt de wereld niet beheerst door academische kennis maar door commercieel expertise. Met een gammele bestelwagen vertrekt hij op een tocht door het Vlaamse land omdat hij denkt een begenadigd verkoper te zijn. Zijn hilarische odyssee zal hem het tegendeel bewijzen.
Onderweg ontmoet hij zijn perfecte tegenpool. Andreeke Met De Harley-Davidson, een volkse, vrijgevochten kruimeldief. Ze sluiten vriendschap en worden companions in crime. Maar hun wraaktocht tegen de banken verloopt niet volgens plan.
Alles moet weg werd in 1996 verfilmd.

Tom Lanoye (1958) is romancier, dichter, columnist, scenarist en theaterauteur. Hij debuteerde commence jaren tachtig met de surrealistisch getinte verhalenbundel Een slagerszoon met een brilletje. Bij het grote publiek brak hij door met romans als Kartonnen dozen, Het goddelijke monster en Sprakeloos, en met toneelstukken als Ten oorlog, castle Europa en De Russen! Inmiddels is hij een van de meest gelezen en gelauwerde auteurs van de Lage Landen, en sort aan huis bij alle grote Europese theaterfestivals. In 2012 schreef hij het uitstekend ontvangen Boekenweekgeschenk Heldere hemel.

`Easy Rider in Vlaanderen.
NRC Handelsblad

`Uitgekiende schelmenroman van het zuiverste water.
Vrij Nederland

`Een van de meest intrigerende, treurigste en tegelijk geestigste romans van de laatste tijd.
Algemeen Dagblad

`Overdonderend literair debuut van een sarcastisch en heerlijk enfant poor.
Le Soir

Show description

Read Online or Download Alles moet weg (Dutch Edition) PDF

Similar dutch ebooks books

De vernietiging van Prosper Morel (Dutch Edition)

Hooghartig rees het gebouw boven de oude stad uit, met een vanzelfsprekendheid, alsof het daar altijd gestaan had, alsof niet eerst de stad, maar eerst het gebouw er used to be geweest. Bij de bouw van de megalomane wolkenkrabber IJ-Morgana aan het Amsterdamse Oosterdok ondervindt de wereldberoemde architect Remco Haak ernstige problemen.

Kenau (Dutch Edition)

Vrij naar de gelijknamige movie Haarlem, 1572. De stad wordt belegerd en langzaam uitgehongerd door de Spanjaarden. Kenau Simonsdochter Hasselaer, de (spreekwoordelijk geworden) vrouw uit één stuk en voor de duivel niet bang, roept zo n driehonderd vrouwen op het noodlot niet af te wachten, maar hun lot zelf in de hand te nemen.

De gifhouten bijbel (Dutch Edition)

Eind jaren vijftig trekt Nathan expense met zijn vrouw Orleanna en hun vier dochters naar een dorp in Congo om de bevolking tot het christendom te bekeren. De onderneming is van start af aan gedoemd te mislukken. Het gezin is niet ingesteld op de harde, primitieve levensomstandigheden, en Nathans fanatisme en onbegrip voor zijn omgeving roepen gevaarlijke reacties over rooster af.

Max en Noor op de boerderij (Dutch Edition)

Een toegankelijke en herkenbare reeks voor peuters Maak kennis met Max en Noor! De herkenbare thema's en kleurrijke zoekprenten in deze boeken stimuleren de taal- en algemene ontwikkeling van jonge kinderen. Max en Noor maken een uitstap naar de boerderij. Het wordt een leuke dag. Ga je mee op zoek naar het verdwenen biggetje?

Additional info for Alles moet weg (Dutch Edition)

Sample text

Download PDF sample

Rated 4.84 of 5 – based on 41 votes